Referitor la informaţiile apărute în presă precum că o femeie ar fi denunţat la Linia anticorupţie a CNA un pretins caz de corupţie
28.11.2016 441 Accesări  

Referitor la informaţiile apărute în presă precum că o femeie ar fi denunţat la Linia anticorupţie a CNA un pretins caz de corupţie, care s-ar fi produs recent la IMSP Centrul Mamei şi Copilului, CNA vine cu următoarele precizări:

În urma examinării Registrului privind evidenţa apelurilor telefonice primite prin intermediul Liniei Naţionale Anticorupţie NU s-a constatat nici un apel prin care s-ar fi reclamat vreo infracţiune de corupţie comisă în cadrul I Centrului Mamei şi Copilului. Potrivit regulamentului privind înregistrarea apelurilor parvenite prin intermediul Liniei naţionale anticorupţie, ofiţerul de gardă este obligat să facă o notă şi să o transmită  direcţiei de investigaţii atunci când este reclamat un caz de corupţie.

Or, din luna iunie 2016, când a fost recepţionată ultima plângere din domeniul sănătăţii la linia fierbinte, NU există nici o altă sesizare privind comiterea unor acte de corupţie în instituţiile medicale.

CNA îşi exprimă regretul şi faţă de faptul că, înainte de a publica articolele care aduc acuzaţii grave instituţiei, jurnaliştii nu au contactat serviciul de presă pentru a primi reacţia corespunzătoare la timpul potrivit. Acum, după ce articolul a fost preluat de mai multe surse media, prejudiciul de imagine adus CNA este unul ireparabil. Din acest motiv, solicităm să fie publicată reacţia CNA prin care infirmăm existenţa vreunui apel care ne-ar fi sesizat asupra unui caz atât de grav.

 

 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție